Onze evidence-based aanpak

Onze aanpak richt zich op duurzame verbetering van gedrag. We baseren ons op de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit de gedragsveranderingsliteratuur. Zo maken wij gebruik van het gedragveranderingswiel. Met deze methode kunnen we 93 verschillende gedragveranderingstechnieken inzetten om gedrag te veranderen.

We maken een grondige inventarisatie van het probleemgedrag. Is het ziekteverzuim te hoog, zijn er timemangement problemen, of zijn er problemen met plannen, concentreren of reflecteren? Deze inventarisatie stellen wij op met gesprekken, interviews, metingen (met onze app) of met bestaande data.

We duiken in de wetenschappelijke literatuur die voor mensen buiten de wetenschap achter een flinke betaalmuur zit.

We leggen de uitkomsten voor en in samenspraak komen we tot een passende gedragsinterventie. Dit kan een stepped care programma zijn, advies, een reeks workshop, 1 op 1 coaching of een van de andere 93 gedragveranderingstechnieken uit het gedragveranderingswiel.

We meten de effectiviteit van de interventie zodat we resultaatgericht kunnen werken. Dit beschijven we in een begrijpelijk rapport. We herhalen de stappen tot de gewenste resultaten behaald zijn.

Het gedragveranderingswiel (Michie et al., 2011)

Onze aanpakmogelijkheden

Verandertrajecten

Verandertrajecten hebben als doel om een verandering door te voeren bij een (gedeelte van een) organisatie. Dit zijn vaak langetermijnprojecten (bijv. ziekteverzuim door stress met 50% verminderen).

Literatuuronderzoek

Wij schrijven rapporten op basis van de wetenschappelijke literatuur die achter een betaalmuur zit. Heb je een specifiek probleem waarover je meer wetenschappelijke informatie wilt lezen? Wij vatten de literatuur samen en geven een concluderend advies.

Ontwikkelen interventies

We beschikken over 93 unieke interventiemogelijkheden om gedrag te kunnen veranderen. Voor ieder probleem een passende oplossing.

Data-analyse

Wij hebben kennis in huis op zowel het gebied van programmeren als statistiek om (grote hoeveelheden) data te analyseren en te interpreteren om je organisatie van het juiste advies te kunnen voorzien.

Onderzoek

Bij een onderzoek voeren we alle stappen van de empirische cyclus uit: we inventariseren het probleem, zoeken naar een theoretische verklaring, toetsen deze, analyseren de uitkomsten en delen onze bevindingen in een rapport.

Workshops

Tijdens workshops gaat een van onze psychologen op een interactieve manier met een groep aan de slag om kennis en vaardigheden over te brengen.

Lezingen

Tijdens lezingen brengt een van onze psychologen informatie over op een grote groep mensen.

1-op-1 coaching

(Een gedeelte van) onze psychologen is gekwalificeerd (NIP-keurmerk) om te coachen. Tijdens coaching gesprekken gaan we aan de slag met individueel gedrag.

Stepped care

Stepped care, ook wel ‘getrapte hulp’ houdt in dat niet iedereen dezelfde behandeling krijgt. Een hele organisatie krijgt bijvoorbeeld een lezing, sommige teams een workshop(reeks) en sommige mensen 1-op-1 coaching.

Reflectie app

Samen met de Universiteit van Amsterdam hebben we een app ontwikkeld waarmee je leert reflecteren op je eigen gedrag. Dit is handig voor leerlingen/studenten, maar ook voor het zelf-monitoren van werknemers.

Onze pijlers

We gebruiken alleen gedragsverbeteringstechnieken die effectief zijn gebleken in wetenschappelijk onderzoek.

We meten progressie. Zo wordt de ontwikkeling die wordt doorgemaakt zichtbaar.

Bewustwording en motivatie zijn slechts een klein onderdeel van gedragsverbetering. Wij gaan daadwerkelijk aan de slag met gedrag.

Een toegankelijke methode toepasbaar op alle functieniveau’s en leeftijdscategorieën.

Iedereen gaat zelf aan de slag met een individueel doel waarop ze zichzelf willen ontwikkelen.

We richten ons op een gezonde work-life balans voor duurzaam inzetbare werknemers.

Geïnteresseerd in onze diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op

We begrijpen het volledig als onze aanpak een beetje overweldigend overkomt. Het is ook moeilijk om jaren aan onderzoek en studie op één pagina samen te vatten. Neem contact op en dan stellen we samen een plan op.