Een gezonde, gelukkige & stressvrije werkplaats

Ziekteverzuim reduceren, plezier vergroten en productiviteit verhogen, onder begeleiding van professionals

Onze expertises

Geit-Leefstijlinterventie

Leefstijlinterventie. Het is een buzz-word sinds de overheid flink inzet op preventie (zie het ‘Nationaal preventieakkoord’). Inzetten op preventie is verstandig, want voorkomen is beter dan genezen. Als gevolg hiervan schieten de leefstijlinterventiecoaches als paddestoelen uit de grond, maar de kwaliteit van hun expertise is wisselvallig. Wij helpen de levensstijl van je collega’s evidence based te optimaliseren. Het effect van gezonde en gelukkige werknemers vertaalt zich altijd naar de werkvloer.

Geit-Stresspreventie-1

Burn-outs en stressgerelateerde klachten komen steeds vaker voor. Momenteel hebben 1.3 miljoen mensen er last van. Zo’n 1 op de 7 werknemers (bron: CBS). We denken vaak dat stress komt door de hoeveelheid uren die we werken en dat het helpt om een tijdje niets te doen. Wij laten aan de hand van wetenschappelijk onderzoek zien dat deze volkswijsheden niet altijd kloppen. In deze cursus leren we je collega’s hoe je stress zo effectief mogelijk kunt signaleren en reduceren.

Geit-Slaap

Slaaptekort heeft een sterke samenhang met stress en fouten op het werk. Het belang van een goede nachtrust wordt door wetenschappers dan ook steeds vaker onderschreven. Maar hoe zorg je ervoor dat je de voorgeschreven aantal uur slaap haalt? Met deze cursus kun je ervoor zorgen dat je collega’s er een goede gewoonte van maken om meer uren slaap te pakken. 

Geit-Stoppen-met-Roken

Minder drinken. Meer lezen. Vaker sporten. Minder op je smartphone zitten. Meer tijd
vrijmaken voor je omgeving. Ook jij hebt vast weleens een goed voornemen gehad
wat je vandaag de dag niet meer volhoudt. Waarom houden we goede voornemens zo
slecht vol? En wat kun je eraan doen om ze wel vol te houden? Aan het eind van
deze cursus heeft iedere deelnemer een persoonlijk plan om aan de slag te gaan
met een goed voornemen. Een mooi nieuwjaarscadeau voor je collega’s. 

Geit-concenteren

Dagelijks bereikt een constante stroom van informatie ons brein. Notificaties voor mailtjes, apps en berichten. Meer dan 400 reclame-invloeden per dag. Berichtjes op nieuwssites, Instagram en Facebook. De informatie die op ons af wordt gevuurd is de laatste decennia exponentieel gestegen doordat we continu online zijn. Je brein moet deze informatie verwerken, maar de hoeveelheid informatie die ons brein aan kan is stabiel gebleven. Steeds meer bedrijven zoals Google zien in dat het waardevol is om te investeren in het waarborgen van aandacht en concentratie. Wij laten zien hoe je dat het best kunt doen.             

Geit-organiseren-prioriteren

Onze maatschappij vergt veel van ons. We hebben het ‘druk druk druk’ en vaak het gevoel dat we achter de feiten aanlopen. Hierdoor hebben we minder tijd voor de echt belangrijke dingen in het leven zoals onze gezondheid, quality time met geliefden, vrienden of familie. We begeleiden je collega’s met het bouwen van een ‘extern geheugen’ en we trainen ze om tijdig aan de meest belangrijke zaken te werken en minder belangrijke zaken te negeren. Hierdoor verdwijnt het druktegevoel en het malen voor het slapen.

Geit-Sociale-vaardigheden

Soms hebben bedrijven medewerkers die zich, sociaal wenselijk, suboptimaal opstellen ten opzichte van klanten. Wij kunnen werknemers bewuster laten kijken naar hun eigen softskills. Dit doen we in een psychologisch veilige omgeving waarbij we rekening houden met de persoonlijkheid en het (groei)potentieel van ieder individu. Ons uiteindelijke doel is om de softskills van medewerkers naar een merkbaar niveau hoger te tillen.

Geit-Diversiteit-&-inclusiviteit

Veel organisaties hebben een global office met verschillende culturen, gebruiken, normen, waarden en vooroordelen. Aan de ene kant kan die diversiteit bedrijven een concurrentievoordeel opleveren. Aan de andere kant kan diversiteit tot frictie leiden tussen werknemers. Wij gaan in op de wetenschap achter culturele verschillen (diversiteit) en (onbewuste) voordoordelen. Het uiteindelijke doel is om de transitie te maken van diversiteit naar inclusiviteit.

Geit-(Onbewuste)-vooroordelen

Veel organisaties hebben een global office met verschillende culturen, gebruiken, normen, waarden en ook vooroordelen. Wij leggen de wetenschap uit over vooroordelen en concepten die daaraan verwant zijn (zoals stereotypes en discriminatie). Hoe worden deze gevormd in je brein en wat is de rol van cultuur daarbij? Het doel is om de nadelige gevolgen van vooroordelen te elimineren en een bedrijfscultuur op te zetten waar het maken van onbevooroordeelde beslissingen voorop staat.

Geit-reflecteren

Reflecteren, nadenken over je eigen gedrag, zorgt ervoor dat je van je gedrag kunt leren. Veel bedrijven willen stimuleren dat werknemers regelmatig op hun eigen gedrag reflecteren, maar hoe kun je dat stimuleren? Wij hebben samen met de Universiteit van Amsterdam een app ontwikkeld die medewerkers helpt om op een wetenschappelijk onderbouwde manier te leren reflecteren. Ook kunnen we ingaan op de wetenschap achter reflecteren.

Geit-game

Bij het begrip ‘gamification’ kan al snel worden gedacht aan het ‘spelen van games’. Gamification is echter meer dan dat: het gaat om het gebruiken van de elementen uit spellen om mensen te motiveren en feedback te geven. Het is een leuke didactische aanpak die een erg positief effect kan hebben op het leerrendement, mits je het goed inzet. Wij laten zien hoe gamification ingezet kan worden op de werkvloer.

Geit-reflecteren

Purpose is een belangrijke drijfveer voor alle generaties, zowel op de werkvloer als daarbuiten. We weten al heel lang dat de betekenis van werk meer invloed heeft op de motivatie, dan de financiële beloning die er tegenover staat. Maar wat is purpose eigenlijk en hoe vindt of creëer je dat? Wij gaan in op de psychologie van zelfreflectie en leren je betekenisvolle doelen te stellen die bij je passen. Het resultaat is meer gemotiveerde, gedreven en stressbestendige collega’s, die weten wat ze willen, die keuzes durven maken en die werken aan een carrière en een leven dat voor hen werkt.

Onze aanpakmogelijkheden

Verandertrajecten

Verandertrajecten hebben als doel om een verandering door te voeren bij een (gedeelte van een) organisatie. Dit zijn vaak langetermijnprojecten (bijv. ziekteverzuim door stress met 50% verminderen).

Stepped care

Stepped care, ook wel ‘getrapte hulp’ houdt in dat niet iedereen dezelfde behandeling krijgt. Een hele organisatie krijgt bijvoorbeeld een lezing, sommige teams een workshop(reeks) en sommige mensen 1-op-1 coaching.

Literatuuronderzoek

Wij schrijven rapporten op basis van de wetenschappelijke literatuur die achter een betaalmuur zit. Heb je een specifiek probleem waarover je meer wetenschappelijke informatie wilt lezen? Wij vatten de literatuur samen en geven een concluderend advies.

Workshops

Tijdens workshops gaat een van onze psychologen op een interactieve manier met een groep aan de slag om kennis en vaardigheden over te brengen.

Dit zijn een aantal voorbeelden van onze aanpakmogelijkheden, maar we hebben er nog veel meer.

Wat onze klanten over ons zeggen

Zo kan het er uitzien als wij langskomen